Jordgubbsfocaccia med mandel

Foccacian är lätt att baka ut. Utgå ifrån grunddeg för vetebullar, gör sedan små fördjupningar i kakan och fyll med mandelmassa och jordgubbar.

Gör så här:

1. Gör grunddegen (se recept här) men minska mängden mjöl till 13 dl vetemjöl.
2. Dela degen i två delar och baka ut till två runda bullar. Platta till bullarna och kavla ut dem tills de är ca 3 cm tjocka och 18 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 200°.
3. Mandelfyllning: Riv mandelmassa fint. Blanda den med, smör och marsánpulver med elvisp till en slät massa.
4. Jordgubbsfyllning: Mosa jordgubbarna och blanda med socker och majsstärkelse.
5. Gör fördjupningar ca 1 1/2 cm ner i brödet med jämna mellanrum. Tryck ner mandelfyllningen i hålen. Klicka ut jordgubbsfyllningen över mandelfyllningen.
6. Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Recept från