Curden passar till mycket - i stället för smör på toast, till amerikanska pannkakor och som fyllning i en rulltårta. Håller ca 3 veckor i kylen.

För 1 burk (ca 350 g)

Ingredienser

Jordgubbscurd

150 g jordgubbar
1 tsk rivet limeskal
3 msk pressad lime
1/2 dl + 1 dl strösocker
3 äggulor
100 g smör i tärningar

20 min

Jordgubbscurd

 

1. Skiva jordgubbarna. Koka dem med limeskal, limesaft och 1/2 dl socker ca 5 min. Mosa eller mixa bären. Låt svalna.

2. Vispa äggulor med 1 dl strösocker pösigt i en kastrull. Rör ner jordgubbspurén. Värm på låg värme under omrörning tills krämen nästan sjuder. Ta av från plattan när smeten tjocknat.

3. Rör ner smöret lite i taget. Häll upp i en burk och låt kallna i kylen.