Jordgubbsbavaroise

Här får jordgubbar från Tjörn möta det franska köket. Den här satsen räcker till 10 portioner. Bavaroisen kan med fördel frysas in, men i så fall är det viktigt att upptiningen sker långsamt i kylskåp.

1. Vispa ägg, äggulor och socker pösigt. Häll mjölk och grädde i en kastrull, vispa i äggsmeten.
2. Sjud blandningen under fortsatt vispning tills första bubblan syns i kastrullen. Sätt kastrullen i kallt vattenbad och vispa krämen tills den svalnat.
3. Blötlägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten.
4. Mixa jordgubbarna till en puré.
5. Lyft upp gelatinbladen och smält dem försiktigt tillsammans med nån sked jordgubbspuré i en liten kastrull.
6. Vänd ner grädden i äggsmeten.
7. Tillsätt jordgubbspurén.
8. Rör ner gelatinet.
9. Häll upp i små formar eller glas. Kyl minst 4 timmar. Servera med färska jordgubbar, mynta, lite flytande honung och den sparade bärpurén.

Recept från