Här får jordgubbar från Tjörn möta det franska köket. Den här satsen räcker till 10 portioner. Bavaroisen kan med fördel frysas in, men i så fall är det viktigt att upptiningen sker långsamt i kylskåp.

För 10 person(er)

Ingredienser

2 ägg
2 äggulor
1 dl strösocker
1,5 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
2 dl jordgubbar
0,5 dl grädde vispad

Garnering

0,5 dl färska jordgubbar
1 knippe färsk mynta
1 msk flytande honung

1. Vispa ägg, äggulor och socker pösigt. Häll mjölk och grädde i en kastrull, vispa i äggsmeten.
2. Sjud blandningen under fortsatt vispning tills första bubblan syns i kastrullen. Sätt kastrullen i kallt vattenbad och vispa krämen tills den svalnat.
3. Blötlägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten.
4. Mixa jordgubbarna till en puré.
5. Lyft upp gelatinbladen och smält dem försiktigt tillsammans med nån sked jordgubbspuré i en liten kastrull.
6. Vänd ner grädden i äggsmeten.
7. Tillsätt jordgubbspurén.
8. Rör ner gelatinet.
9. Häll upp i små formar eller glas. Kyl minst 4 timmar. Servera med färska jordgubbar, mynta, lite flytande honung och den sparade bärpurén.