Jordgubbsbakelser

Recept på jordgubbsbakelser. Jordgubbar, maräng och lime spelar huvudrollen i de ­somriga bakelserna. 

För 6 bakelser

Ingredienser

2 äggvitor
1,5 dl strösocker
0,5 krm ättiksprit (12%)
1,5 dl rice krispies

Kräm:

2 äggulor
0,5 dl strösocker
0,5 msk vetemjöl
0,5 dl kaffegrädde
50 g smör rumsvarmt

Topping:

2 dl vispgrädde
0,25 liter jordgubbar
0,5 lime

30 minuter + 40 minuter i kyl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum. Tillsätt ättika och rice krispies. Klicka ut smeten i sex rundlar på en plåt med bakplåtspapper. 
  2. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt marängbottnarna kallna innan de lossas från papperet.
  3. Kräm: Vispa äggulor och socker i en kastrull. Tillsätt mjöl och grädde. Koka upp under omrörning på svag värme tills krämen tjocknat. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret i klickar. Låt krämen kallna.
  4. Bred krämen på marängerna. Vispa grädden och bred den ovanpå. Toppa med skivade jordgubbar och rivet limeskal. 

 

Fler recept med: Bakning, Övrigt