Jordärtskockspuré

Pilgrimsmusslor finns färska eller frysta och en mindre variant vakuumfrysta. Beräkna då 4-5 styck per person. Det är viktigt att
pilgrimsmusslorna är torra och stekpannan ordentligt upphettad när man halstrar musslorna.

1. Börja med purén. Skala och skär jordärtskockor och potatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Mosa med elvisp eller potatisstöt.
2. Värm mjölk och smör i en kastrull. Blanda ner i moset. Smaka av med citronsaft och salt. Värm före servering.
3. Ta bort eventuellt romsäck på pilgrimsmusslorna. Torka musslorna noga med hushållspapper. Det är viktigt att de är torra när de hamnar i den heta pannan. Salta musslorna runt om.
4. Hetta upp en stekpanna tills den är rykande het. Tillsätt rapsolja.
Halstra pilgrimsmusslorna högst en halv minut på var sida så att de blir vackert gyllenbruna. Ta musslorna ur pannan och strö över dillen. Servera tillsammans med purén.

Recept från