Johan gör ett vegoknyte till sig – det äter han tillsammans med allt som är grönt på buffén. I ett foliepaket lägger han grönsaker med örter och en skvätt vin och tillagar på grillen

För 1 st

Ingredienser

1 ungsfolie ett stycke, penslas med olja
1 färsk rödbeta
0,25 gul paprika
1 morot
3 zucchiniskivor
2 salladslök
2 blomkålsbukett
50 g fetaost
1 tomat

Grilldressing

1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 krm sambal oelek
1 tsk konc grönsaksfond
2 msk vitt vin
0,5 dl vatten
1 krm paprikapulver
2 krm curry
2 krm italiensk salladskrydda
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Johans vegoknyte – gör så här:

  1.  Olja en rejäl bit aluminiumfolie, ca 20 cm i diameter. Varva på den grönsaker och rotfrukter skalade och skurna i bitar. Ju hårdare grönsak, desto mindre bitar så de blir färdigkokta samtidigt.
  2. Smula över fetaosten.
  3. Blanda grilldressingen och häll på den.
  4. Förslut knytet och lägg det på grillen, helst inte direkt över glöden – eftersträva indirekt grillning, ca 10 min. Annars går det också bra att ugnsbaka knytena i 250° ca 20 min.