Joes fisksoppa

En enkel variant på klassikern bouillabaisse. Joe lagar den med lite sesamolja och strör gärna över koriander strax innan soppan serveras. Musslorna ger både god smak och gör att det ser festligt ut. Om du får musslor över kan de förvaras i kyl till nästa dag, men se till att de inte ligger helt lufttätt.

1. Hacka lök och vitlök. Skiva den vita delen av salladslöken spara den gröna till servering. Fräs löken i en gryta i raps- och sesamolja några minuter. Låt tomatpuré, saffran, timjan och lagerblad fräsa med mot slutet.
2. Skala och tärna potatisen. Skär squash i stora bitar. Halvera pepparfrukterna, ta bort alla kärnor och hinnor. Lägg ner allt i grytan. Häll på vatten och vin. Smula ner buljongtärningarna. Låt sjuda 10–15 min. Potatisen får inte koka sönder.
3. Skär fisken i stora bitar och skrubba musslorna väl. Kontrollera att de är helt slutna innan de läggs i soppan. Sjud fisk och musslor i soppan 8–10 min. Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkor.
4. Ös försiktigt upp soppan. Strö över salladslök och koriander.

Recept från