Jerkkryddad fläskfilé med roquefortdressing och bacongrillad majs

Recept på jerkkryddad fläskfilé med roquefortdressing och bacongrillad majs. Jerkkrydda är en karibisk kryddblandning som kan varieras på många sätt, men den innehåller alltid kryddpeppar.

 

30 min + 30 min i kyl + 25 min på grillen

Gör så här:

  1. Krossa kryddpepparn i en mortel. Tillsätt övriga kryddor och stöt ihop till ett pulver. Putsa fläskfilén. Gnid in den med kryddorna och låt stå i kylen ca 30 min.
  2. Dressing: Mixa osten med mixerstav tillsammans med 1/2 dl gräddfil och oljan. Rör i 1 dl gräddfil och smaksätt med vinäger och peppar.
  3. Sötpotatis: Skrubba potatisen noga i ljummet vatten. Skär i ca 2 cm breda skivor. Pensla skivorna med olja och krydda med salt.
  4. Majs: Linda baconskivor runt majskolvarna.
  5. Grilla fläskfilén indirekt till 68° innertemperatur, beräkna ca 25 min. Grilla potatisskivorna direkt tills de är mjuka och har fin färg, ca 15 min. Grilla majskolvarna direkt runt om tills baconet fått fin färg och är krispigt.
  6. Lägg isbergssalladsbladen i isvatten ca 5 min, så att de blir krispiga. Torka bladen i en salladsslunga eller med kökshandduk. Riv bladen i mindre bitar och blanda med lite av dressingen. 
  7. Skär köttet i breda bitar. Servera med sötpotatis, majskolvar, sallad och dressing. Toppa med koriander. 

Recept av Cecilia Lundin och Petra Pettersson

Recept från