Jerk Chicken-spett med mangosalsa, limekräm och tortillabröd

Recept på Jerk Chicken-spett med mangosalsa, limekräm och tortillabröd. Kryddnejlika, kryddpeppar och ingefära blir smakbärare i denna lite ”sticky” marinad till kycklingen. Servera med tortillabröd och låt gästerna plocka ihop sina egna små tacos.

1 timme + 2 timmar marinering

Gör så här:

  1. Marinad: Kärna ur och skär paprika och chili i bitar. Skala vitlök och ingefära. Mixa alla ingredienser till marinaden till en slät sås och sjud ca 10 min. Låt kallna.
  2. Putsa och skär kycklinglårfiléerna i ca 3 x 3 cm stora bitar. Lägg kycklingen i marinaden, ställ i kylen ca 2 timmar.
  3. Tortilla: Blanda de torra ingredienserna. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det. Värm vattnet till ca 45°. Häll det över mjölblandningen och arbeta ihop till en smidig deg. Täck med en fuktig handduk och låt vila ca 20 min.
  4. Dela degen i 30 bitar och forma till små bollar. Kavla ut bollarna till runda tortillabröd. Stek dem i en torr stekpanna, ca 30 sekunder på varje sida och lägg sedan i en kökshandduk. Före servering kan bröden värmas i ugnen, 100° ca 5 min.
  5. Limekräm: Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda yoghurten med limeskal och -saft och honung. Krydda med salt och peppar.
  6. Mangosalsa: Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i små kuber. Skala och finhacka löken. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Hacka koriandern. Blanda alla ingredienser och krydda med salt och peppar. 
  7. Ta upp kycklingen ur marinaden och trä upp på små träspett. Grilla på utegrill eller i grillpanna runt om tills de är genomstekta, ca 5 min. Strö över salt.
  8. Servera kyckling, limekräm och salsa i bröden tillsammans med extra koriander och limeklyftor. 

 

Recept från