Recept på japansk spenatsallad med pilgrimsmussla. Salladen får härligt sting av japansk senap, som går att köpa i asiatiska ­butiker.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 msk ljusa sesamfrön
8 pilgrimsmusslor
1 msk smör
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
2 tsk japansk senap
2 tsk japansk soja
300 g färsk babyspenat

10 min

Japansk spenatsallad med pilgrimsmussla – gör så här:

  1. Rosta sesamfröna i torr panna på medelhög värme.
  2. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smör, på hög värme. Salta och peppra.
  3. Blanda japansk senap med soja. Strimla spenaten och vänd runt i ­dressingen.
  4. Lägg upp spenaten på tallrikar, strö över rikligt med ­sesamfrön och lägg på pilgrimsmusslan. Servera genast.
Fler recept med: Övrigt