Janssons frestelse

Läcker janssons frestelse. Stek potatis och lök några minuter hemma och ta med i en burk. Blanda det stekta med ansjovis och grädde och gratinera i ugnen som vanligt.

Janssons frestelse – gör så här:

  1. Skala och skär potatisarna i tändsticksstora stavar. Skala och finstrimla löken.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek potatis och lök på medelvärme ca 10 min. Blanda om då och då. Krydda med svartpeppar. Låt svalna. Lägg i en plastlåda med lock.
  3. Sätt ugnen på 200 °.
  4. Smöra en ugnssäker form. Lägg hälften av potatisblandningen i den. Skär ansjovisen i bitar och fördela den på. Täck med resten av potatisblandningen. Häll på ansjovisspad och grädde. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 40 min. Servera rätten ljummen.

Recept från