Enkel soppa med inspiration från Italien. Enligt det historiska sopp-
receptet drygade fiskarhustrur ut dagens fångst genom att tillsätta en näve brutna spaghetti i soppan.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 lök gul
2 tomater
2 msk olivolja
550 g rotfrukter frysta eller blandade rotsaker skurna i tärningar
2 fiskbuljongtärningar
2 lagerblad
1 l vatten
1 dl spaghetti brutna i små bitar
500 g fiskbitar t ex lax, gös
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
7 räkor stora
12 musslor t ex hjärt- och blåmusslor
1 msk timjanblad

20 min

1. Skala och hacka löken. Skiva tomaterna och skär dem i bitar.
2. Fräs löken i oljan i en gryta utan att den tar färg. Tillsätt tomaterna och rotfrukterna. Smula ner buljongtärningarna. Tillsätt lagerblad och fräs alltsammans ca 3 min. Rör om då och då.
3. Tillsätt vattnet och koka upp soppan. Blanda i spaghettin och koka soppan ca 5 min.
4. Salta och peppra fisken. Lägg i fisk, räkor och musslor och sjud soppan under lock ytterligare ca 3 min. Strö över timjanblad.

Fler recept med: Fisk, Grönsaker, Övrigt, Skaldjur, Soppa