Recept på italiensk varm choklad med amarettogrädde. Den italienska varianten är tjockare än klassisk varm choklad och smakar gudomligt tillsammans med grädden med mandellikör.

För 10-12 personer

Ingredienser

250 g mörk choklad
1 liter mjölk
3/4 dl strösocker
2 1/2 msk Maizena majsstärkelse
2 krm vaniljpulver
1 krm salt

Amarettogrädde

2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 1/2 msk amaretto (mandellikör)

Garnering

50 g choklad
1 tsk kakao

Italiensk varm choklad med amarettogrädde

Gör så här:

  1. Varm choklad: Finhacka chokladen och lägg den i en kastrull med övriga ingredienser.
  2. Koka upp chokladen under omrörning tills den tjocknat.
  3. Amarettogrädde: Vispa grädde och florsocker fluffigt och rör ner amaretton. Hacka chokladen till garnering.
  4. Häll upp chokladen i glas och toppa med amarettogrädde, hackad choklad och kakao.

Vi rekommenderar de här produkterna från Kökets Favoriter till din choklad: Servera chokladen i snygga glas på fot: Här hittar du fina glas!

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt