Recept på italiensk tunnbrödsrulle. Tomatkärnorna ska plockas bort. Annars blir fyllningen för blöt.

För 8 st

Ingredienser

8 tunnbrödsskivor, ca 20x15 cm
250 g mozzarellaost
4 tomater
1 basilika i kruka
25 g pinjenötter
2 msk olivolja
4 krm salt
4 msk olivolja till stekning

Italiensk tunnbrödsrulle — gör så här:

  1. Tärna mozzarellaosten i 1/2-cm stora kuber.
  2. Dela tomaterna längs ”midjan”. Gröp ur kärnorna med en liten sked. Tärna tomaterna.
  3. Grovhacka basilikan. Rosta pinjenötterna lätt i torr stekpanna under omrörning.
  4. Blanda mozzarella, tomater, basilika, pinjenötter, hälften av olivoljan och salt i en bunke.
  5. Fördela och rulla in fyllningen i tunnbröden.
  6. Hetta upp resterande olivolja i en stekpanna. Stek 4 tunnbröd åt gången, någon minut på var sida. Låt rullarna svalna. Rulla in dem i folie eller smörgåspapper.