Italiensk lax

Recept på en italiensk lax med soltorkade tomater. Allt i ett i ugnen med lax är praktiskt och blir extra gott när smakerna gifter sig.

40 min

Italiensk lax – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär potatisen i bitar. Lägg den på ett stort ugnssäkert fat. Häll över 1/2 msk olja och blanda runt. Stek mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Skär laxen i stora kuber. Ta ut potatis och lägg laxen på samma fat. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare ca 10 min.
  3. Grovhacka tomaterna och blanda dem med 1 msk olja och pressad vitlök.
  4. Häll tomatoljan över lax och potatis. Strö över osten och lite av rucolasalladen. Servera resten till.

    SE ÄVEN

Middagstips med lax – snabbt och gott

Fisksoppa med saffran och aioli

Kladdigaste kladdkakan – den perfekta efterrätten

Recept från