Italiensk kycklingsallad

Panzanella heter på italienska en blandad sallad i vilken även bröd ingår. Den här festvarianten på kycklingsallad innehåller också bacon, avokado och cambozola.

1. Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklingfiléerna med chilisåsen.
2. Riv brödet i bitar. Blanda det med olivolja och salt och
rosta det gyllene på plåt i ugnen eller i stekpanna.
3. Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna snabbt. Lägg
över dem i en form och färdigstek i ugnen ca 15 minuter
till 68° innertemperatur.
4. Tärna och knaperstek baconet i stekpanna eller i
strimlor på dubbelt hushållspapper i mikrougn 2–3 min.
5. Riv salladen i bitar och bottna ett uppläggningsfat
med den. Tärna och strö över avokado, tomater i bitar och
krossade valnötter.
6.Toppa salladsfatet med skivad kycklingfilé, det rostade
brödet, skivad cambozola och det knaperstekta baconet.
Salta och peppra och ringla över lite balsamvinäger och
olivolja.

Recept från