En jättegod toast som passar som middag till fyra med en god sallad eller som vickning till åtta.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g viltfärs
50 g salami
100 g mozzarella
1 dl parmesanost riven
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 tsk oregano torkad
1 msk smör

Toast

2 tomater
1 baguette
1 baguette
4 msk olivolja
4 parmaskinka tunna skivor
4 basilikablad strimlade
150 g mozzarellaost 8 skivor

1. Tärna salami och mozzarella. Blanda färsen med parmesanost, salt, peppar och oregano. Blanda slutligen i salami och mozzarella.
2. Forma 8 biffar med fuktade händer.
3. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek biffarna ca 3 min på var sida på medelstark värme.
4. Sätt ugnen på 250°. Skiva tomaterna. Dela baguetten på längden och därefter i 8 bitar. Pensla brödskivorna med olivolja och sätt in i ugnen 2-3 min. Ta ut brödet.
5. Lägg en skinkskiva på varje toast, därefter biff, tomatskiva, strimlade basilikablad och mozzarellaskivorna. Gratinera mitt i ugnen 5-8 min. Servera med en god sallad.