Koka gärna bönorna i förväg och frys in dem i lagom stora förpackningar. Jag har valt blandade bönor i soppan tillsammans med kyckling och örter.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 dl blandade bönor kokta
2 kycklingfiléer
3 selleristjälkar
0,5 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
0,5 röd spansk peppar
1 vitlöksklyfta pressad
1 lagerblad
0,5 tsk torkad rosmarin
1 l hönsbuljong

Till servering

2 tomater, 1 citron, bröd

Italiensk bönsoppa

1. Skär kyckling och selleri i bitar. Fräs dem 2-3 min på låg värme i smör i en gryta. Krydda med salt och peppar.
2. Dela, kärna ur pepparfrukten och skär den i tunna strimlor. Rör ner pepparfrukt, vitlök, lagerblad, rosmarin, buljong och bönorna.
Låt koka 2-3 min.
3. Skär tomaterna i bitar. Dra med ett zestjärn långa strimlor av citronskalet eller skala den med potatisskalare och skär skalen i smala strimlor. Servera soppan med tomathack, cironstrimlor och bröd.