Italiensk bondsallad med kött

1. Lägg märgpipan i en kastrull. Häll på kokande vatten så att det täcker, ca 1 1/2 liter.
2. Klyfta löken med skalet på. Skär stjälksellerin och moroten i mindre bitar. Klyfta tomaten. Halvera vitlöken längs ”midjan” med skalet på. Lägg allt i kastrullen tillsammans med persiljestjälkar, olivolja och salt.
3. Koka upp igen, skumma och låt sedan köttet sjuda på svag värme under lock 3 1/2-4 timmar tills det är riktigt mört. Låt köttet svalna i buljongen.
4. Sila buljongen. Ställ den kallt. Den är sedan grunden i nästa rätt, soppa med tortellini.
5. Finfördela köttet genom att dra isär det med fingrarna.
Hacka gurka och syltlök. Krama vätskan ur kaprisen. Blanda gurka, syltlök, kapris och olivolja med köttet. Smaka av med salt.
Rör om väl. Låt stå någon timme före servering.

Recept från