Recept på Isländsk räkcocktail. Från Island har vi fått denna goda förrätt som går utmärkt att förbereda. Tomaterna blir godare ju längre de ligger i marinaden.

För 4 personer

Ingredienser

500 g räkor med skal
250 g cocktailtomater
3 msk olivolja
2 msk vinäger
1 msk slätbladig persilja hackad
2 msk purjolök fint strimlad
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar

Dressing

0,5 dl majonnäs
0,5 dl crème fraiche
1 msk pepparrot nyriven
1 krm salt
2 msk vatten
1 pkt blandad sallad

Garnering

0,25 purjolök strimlor av

Isländsk räkcocktail  – Gör så här:

  1. Skala räkorna och ställ dem kallt. Gör ett litet kryss i skalet på alla körsbärstomaterna, skålla dem i kokande vatten ca 5 sek. Ta upp dem, kyl av i kallt vatten och dra av skalet.
  2. Blanda i en skål olivolja, vinäger, persilja, purjolök, salt och peppar. Lägg i tomaterna, marinera dem ca 30 min, gärna längre.
  3. Blanda samman dressingen, smaka av med pepparrot. Tillsätt vatten matskedsvis tills den får en något tunnare konsistens.
  4. Lägg salladsblad i botten på ett cocktailglas; fördela räkor, tomater och dressing över. Garnera med några strimlor purjolök.
Fler recept med: Förrätter, Övrigt, Skaldjur