En ganska kraftigt syrad lag smaksätter svampen. Svampen håller sig minst 2 veckor i kylen.

För 12 personer

Ingredienser

600 g blandsvamp kantareller, skogschampinjoner, karljohan, ostronskivling
2-3 msk salt
1 dl vatten

Till lagen

2 dl ättiksprit (12%)
3 dl vatten
2 dl strösocker
2 lagerblad
1 tsk grovstötta svartpepparkorn

Inlagd svamp

 

1. Putsa svampen och halvera den eller skär i fjärdedelar, om de är stora.
2. Varva svampen med salt i en kastrull. Häll på vattnet och låt ånga under lock 2–3 min tills svampen mjuknar. Låt svampen rinna av och häll upp den i en glasburk.
3. Koka upp ingredienserna till lagen och sjud ca 3 min tills sockret lösts sig.  Häll den varma lagen över svampen och låt stå och dra tills lagen kallnat.
4. Sätt på lock och förvara svampen i kylen. Servera som pickles till kötträtter eller som småplock före maten.

Fler recept med: Övrigt, Smårätter