Recept på inlagd sill med gubbröra. Sill, smörgåskaviar, ägg och ansjovis är smaker som verkligen passar ihop. Perfekt balans där ingen smak är för dominant.

För 8 pers på buffé

Ingredienser

1 1/2 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
2 ägg hårdkokta
1 burk ansjovisfiléer (55 g)
1/2 rödlök
1/2 dl smetana*
2 tsk smörgåskaviar
1 krm svartpeppar nymald
1/2 krm salt

Garnering

dillkvistar

15 min

Inlagd sill med gubbröra – gör så här:

  1. Skär sillen i ca 2 cm stora bitar. Lägg dem på ett fat.
  2. Skala och skär äggen i klyftor. Lägg dem på sillen. Lägg på ansjovisen. Skala och skär löken i tunna ringar och lägg dem på sill och ägg.
  3. Blanda smetana med kaviar och krydda med peppar och salt. Klicka krämen på sillen. Avsluta med små dillkvistar och finskuren gräslök.
Fler recept med: Buffé, Fisk, Övrigt, Påsk, Svenskt