Inlagd löksill, Taubes

Sillen bör ligga ca 2 dygn i sin lag för att få den rätta smaken.
Jesper serverar extra hackad lök i en skål bredvid.

Inlagd löksill, Taubes Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Inlagd löksill, Taubes

Ingredienser 8 person(er)

2 dl strösocker
3 dl vatten
1 st rödlök
4 st lagerblad
10 st kryddpepparkorn
15 st vitpepparkorn
420 g sillfiléer, urvattnade
1 st liten morot
1 dl ättikssprit (12 %)
1 st liten bit pepparrot
Till servering
0,5 knippe gräslök
1 dl gul- och rödlök, hackad

1. Skär sillen i ca 2 cm stora bitar. Koka upp vatten. ättika och socker i en kastrull. Låt lagen kallna.
2. Skala och skiva lök och morot. Skär pepparroten i små tärningar.
Grovkrossa vit- och kryddpepparkornen i en mortel. Varva sill, lök, morot, pepparrot, peppar och lagerblad i en glasburk. Häll lagen över sillen.
3. Låt sillen stå svalt ca 2 dygn före servering.

Recept från