Inlagd karljohan i olivolja

I Italien älskar man porcini, karljohanssvamp. Prova gärna att marinera den på italienskt vis, men ha tålamod. Först efter 2-3 månader är svampen färdig att avnjutas! Servera den till stekta kött- och fågelrätter.

1. Rensa svampen.
2. Blanda vinäger, vatten och salt i en kastrull och koka upp. Lägg i svampen och koka 15-20 min. Ta upp svampen med hålslev och låt den rinna av på hushållspapper. Låt svampen torka och kallna.
3. Koka lagerbladen i vinägern ca
1 minut. Ta upp, torka med hushållspapper och bryt dem i mindre bitar.
4. Häll 2 msk av oljan i en väl rengjord glasburk. Varva sedan svamp, olja, lagerblad och pepparkorn i burken. Fyll på med olja så att den täcker svampen 2-3 cm. Förslut burken med tättsittande lock och ställ den mörkt, torrt och svalt. Låt stå 2-3 månader.

Recept från