Inkokta päron

Inkokta päron är en snabblagad dessert som går bra att förbereda. Förvara päronen i kylen.

Inkokta päron – gör så här:

  1. Skala och klyfta päronen. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Blanda päronklyftorna med vaniljstång och frön, vatten, socker, citronsaft, ingefära och kanelstång i en kastrull.
  3. Sjud päronen tills de mjuknat. Ta upp päronen och reducera lagen tills 1 1/2 dl återstår.
  4. Tillsätt päronkonjaken och häll lagen över päronen. Servera tillsammans med lättvispad osötad grädde eller glass.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!
Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från