Inkokt röding med syltad fänkål, gurka och kokt potatis

Recept på inkokt röding med syltad fänkål, gurka och kokt potatis. Gör egen majonnäs eller köp färdig, till exempel Hellmann’s.

 

20 minuter + 20 minuter för fisken att stå

 Gör så här:

  1. Skär bort skinnet från rödingen och skär fisken i ca 3 x 3 cm stora bitar. Lägg dem glest i en form. Ansa och skär fänkålen tunt, gärna på mandolin, och lägg den bredvid fisken. Koka upp ättika, socker, vatten, fänkålsfrön och 1 msk salt. Häll lagen över fisk och fänkål. Låt stå i rumstemperatur ca 20 min.
  2. Koka potatisen mjuk. Skär gurkan i skivor och strö på 1/2 tsk salt.
  3. Majonnäs: Stöt fänkålsfröna i mortel och blanda med majonnäsen.
  4. Låt fisk och fänkål rinna av. Servera fisken med fänkål, gurka, potatis och majonnäs. Garnera eventuellt med dill.

Recept av: Johan Backeus

Recept från