Inkokt lax med dillslungad potatis och gräddfil

Recept på en smarrig inkokt lax. Gör gärna dubbel sats och bjud in grannarna på middag.

Annonsen laddas.

20 min + 15 min för laxen

Inkokt lax med dillslungad potatis och gräddfil

 

Gör så här:

1. Skär laxen i kuber, ca 3 x 3 cm. Lägg dem i en form. Skala och skär morötter och lök i

tunna skivor. Lägg dem i en kastrull. Tillsätt 1 liter vatten, ättika, socker, lagerblad och

1. msk salt och låt koka upp. Häll den kokande lagen över laxen och låt stå ca 15 min.

2. Skala eventuellt potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Hacka dillen, spara några kvistar till garnering. Låt potatisen rinna av och blanda ner hackad dill och 1 msk smör.

3. Garnera laxen med den sparade dillen och servera den med grönsaker, dillslungad ­potatis, gräddfil och sallad.

Recept från Allt om Mat