I tångsalladen går det bra att använda olika typer av alger. Vi har valt laitue de mer, havssallad. Mizunasallad ingår också och det är en asiatisk kålväxt - finns inte den att tillgå går det bra att ta rucolasallad som har en något pepprig smak.

För 4 person(er)

Ingredienser

150 g haricots de mer, laitue de mer eller nori
2 msk olja
8 cocktailtomater
1 knippe mizunasallad eller rucolasallad
1 citron
500 g blandade skaldjur kokta

Ingefärsvinägrett

2 msk ris- eller äppelcidervinäger
1 msk flytande honung
1 dl rapsolja
1,5 tsk ingefära riven
1 vitlöksklyfta finhackad
0,5 schalottenlök finhackad
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Wasabiaioli

1 msk vinäger
2 äggulor
2 dl rapsolja
1,5 tsk wasabi
1 krm salt

1. Sallad: Vänd tången i en het panna med lite olja ca 1 min och låt svalna. Dela tomaterna och ansa salladen. Skär citronen i skivor.
2. Ingefärsvinägrett: Blanda risvinäger, honung och rapsolja. Smaksätt med ingefära, vitlök, lök, salt och peppar.
3. Wasabiaioli: Vispa vinäger och äggulor. Droppa i oljan och vispa kraftigt under tiden. Smaksätt med wasabi och salt.
4. Blanda salladen och vänd den i ingefärsvinägretten. Blanda ner skaldjuren och servera med citron och wasabiaioli.