Syltad ingefära kontrasterar fint mot den mörka chokladen i tryfflarna.

För 30 tryfflar

Ingredienser

250 g choklad mörk (70 %)
1 dl vispgrädde
30 g ingefära syltad riven
3-4 msk kakao

Ingefärstryffel – gör så här:

  1. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen under omrörning. Rör tills chokladen smält.
  2. Blanda försiktigt ner ingefäran. Täck över tryffelsmeten och ställ i kylen 3 timmar.
  3. Rulla 30 små tryfflar som väger ca 10 g.
  4. Lägg några tryfflar i en tallrik med kakao. Snurra tallriken tills pulvret täcker dem runtom.
  5. Ställ kallt ca 30 min. Den som inte är nöjd med formen på tryfflarna rullar dem lite till med varsamma händer.
  6. Lägg tryfflarna i små knäckformar. Förvara dem svalt i burk med tättslutande lock.
Fler recept med: Efterrätt och dessert, Jul, Övrigt