Ingefära och vitlök ger tofun extra sting.

För 4 portioner

Ingredienser

2 pkt fast tofu, t ex Kung Markatta (á 270 g)
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära (ca 5 cm)
1 msk ljus soja
3 msk rapsolja
250 g äggnudlar
4 msk färskpressad citron
1 dl sweet chilisås
1/2 msk sesamolja
1/2 dl rostade och saltade sötmandlar alt cashewnötter
1 kruka koriander, grovhackad

25 min

Ingefärstofu med morotsnudlar

 

1. Skär tofun i sockerbitsstora kuber. 
Skala och finriv vitlök och ingefära. 
Blanda vitlök, ingefära, soja och rapsolja 
i en skål. Vänd i tofun och låt den marinera 10 min, gärna i en plastpåse.
2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten 
för att avstanna kokningen, låt rinna av.
3. Skala morötterna. Fortsätt att hyvla tunna remsor med en potatisskalare.
4. Stek tofun i marinaden tills den har 
fått fin färg runt om, ca 3 min.
5. Tillsätt nudlar och morötter och låt 
allt fräsa 1–2 min. Tillsätt citronsaft, sweet chilisås och sesamolja och låt 
fräsa 1–2 min.
6. Grovhacka och strö över mandlarna. Plocka och strö över koriandern.

Fler recept med: Övrigt, Pasta