Ingefärskyckling med kokosris

Riset har kokats i kokosmjölk och lite vatten. Det ska var krämigt, ­så koka det inte för länge.

För 4 personer

Ingredienser

Ingefärskyckling:

3-4 kycklingfiléer 500 g
2 msk färsk ingefära hackad
300 g färsk broccoli
2 vitlöksklyftor skivade
1 röd chili t ex spansk peppar, urkärnad och strimlad
2 msk japansk soja
3 dl jasminris
1 burk kokosmjölk lätt 400 ml
rapsolja, salt

30 minuter

Ingefärskyckling med kokosris – gör så här:

  1. Skär kycklingfilén i tunna skivor. Ansa broccolin och dela i buketter. Skiva stjälken.
  2. Stek kycklingskivorna i 1 msk rapsolja ca 5 min runt om. Krydda med 1 tsk salt, 2 msk ingefära och chili.
  3. Ta upp kycklingen och stek broccolin ca 3 min. Blanda ner kycklingen och tillsätt vitlöken. ­Blanda ner sojan.
  4. Koka riset i kokosmjölk och ­vatten ca 15 min. Servera ingefärskycklingen med kokosris och lite extra soja.