Ingefärsgrillad ananas med rostad vit choklad

Ananas trivs bra ihop med både ingefära och vanilj. Den vita chokladen blir som knapriga smulor.

30 min

1. Choklad: Sätt ugnen på 175°. Grovriv chokladen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut den lite. Rosta mitt i ugnen ca 5 min, tills den är gyllenbrun. Låt kallna och bryt i små bitar.
2. Yoghurtklick: Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna. Rör ihop yoghurt, vaniljfrön och florsocker. Ställ kallt.
3. Skär bort blast och botten på ananasen. Ställ den upp och skär bort skalet . Skär anansen i sex klyftor och skär bort mittstocken. Trä upp bitarna på spett.
4. Smält smöret i en stekpanna. Stek ananasen runt om på hög värme tills den har fått fin färg. Pudra över ingefäran. Sänk värmen och strö på sockret. Skaka runt frukten tills sockret smält. Häll över vattnet. Ta pannan åt sidan.
5. Fördela yoghurt i botten av sex glas. Lägg i ananas och skeda över lite smält socker. Strö över choklad och servera direkt.

På en pinne
Här virade vi lite hampasnöre runt vita pinnar med lite lim på. Det går självklart lika bra att använda till exempel grillpinnar.

Recept från