Ingefärsgravad lax

Recept på ingefärsgravad lax. Skär upp laxen strax före servering så håller den sig saftig och fin.

ca 3 dygn+10 min

1. Blanda socker och salt. Lägg laxen i en djup form och massera in gravningsblandningen, ingefära och vitpeppar på båda sidorna av laxen.
2. Grovhacka dillen och strö den över laxen. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur ca 3 timmar. Ställ sedan laxen i kylen ca 12 timmar.
3. Ta ut laxen ur kylen. Häll bort vätskan som bildats och lägg den i en ren form. Täck med plastfolie och låt grava vidare i kylen 2 dygn.
4. Skär laxen i tunna skivor vid servering. Garnera med citronskal och dill. Servera med honungssenapssås.

Honungssenapsås:

Blanda senap, honung, vinäger, socker, salt och peppar. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under omrörning. Rör ner dillen.

Recept från