Stekt, kryddad köttfärs serverad i salladsskål.

För 2 person(er)

Ingredienser

250 g nötfärs (10 %)
0,5 msk smör
200 g vitkål strimlad
1 vitlöksklyfta pressad
1 msk ketjap manis, söt soja
1 msk ketchup
2 tsk färsk ingefära riven
0,5 tsk sambal oelek
2 msk persilja hackad
0,5 tsk salt

Tillbehör

1 knutet isbergssalladshuvud

Servera med

4 medelstora potatisar ugnsstekta potatisklyftor
1 tomatsalsa

1. Bryn färsen i smör.
2. Tillsätt vitkålen och låt den fräsa med ett tag.
3. Pressa över vitlöken och tillsätt soja, ketchup, ingefära,
sambal oelek, persilja och salt. Blanda och fortsätt att fräsa ihop röran.
4. Plocka bort bladen från ett isbergshuvud och försök att behålla dem hela. Lägg köttfärsen i salladsbladsskålen och servera med tomatsalsa och ugnsstekta potatisklyftor.