Knapriga, kryddiga bitar! Servera 
gärna med en yoghurtsås med örtsalt 
och färskrivet lime- eller citronskal.

För 4 portioner

Ingredienser

1 förp kokta kikärter (400 g)
1 dl havregryn eller dinkelflingor
1 ägg
1/2 tsk nystött eller mald spiskummin
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk garam masala
3 krm salt
1 krm chilipulver
1/2 dl sesamfrön (30 g)

Till stekning

2 msk rapsolja

15 min

1. Häll av och skölj kikärterna. Mixa dem med alla ingredienser utom sesamfröna till en tjock smet i en matberedare eller med en stavmixer.
2. Forma små nuggets eller bollar som du plattar till lite. Rulla bollarna i sesamfröna.
3. Stek bollarna i oljan på ganska hög värme så att de får en knaprig, lätt friterad yta.

Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Övrigt