Indiska lammfärsspett med lime, vitlök & persikoraita

I stället för att göra spett av färsen kan man forma 12 köttfärsbiffar och steka dem ca 5 minuter per sida i stekpanna, eller grilla dem.

1. Sätt ugnen på 250° eller tänd utegrillen.
2. Blanda havregryn och vatten. Låt det svälla 10 minuter.
Tillsätt potatismjöl och ägg. Blanda.
3. Kör vitlök, bacon, purjolök och chili i en matberedare.
Tillsätt lammfärs, lime, garam masala, salt, peppar och havregrynsblandningen och kör snabbt ihop det. Forma 8 avlånga biffar och trä upp dem på grillspett.
4. Om de ska stekas i ugn: Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem lätt med soja. Stek i 12 minuter.
Om de ska grillas: Pensla dem med olja och lägg dem på grillen ca 15 minuter, snurra dem under tiden.
5. Raita: Blanda yoghurt och mynta. Stek senapsfrön i olja tills de börjar poppa. Blanda ner dem i såsen tillsammans med resten av ingredienserna.
6. Servera spetten med persikoraita, kokt ris blandat med ljusa russin och morotssallad.

Recept från