Indisk fiskgryta Kerala curry

Till den här matiga grytan används ett ris med kort koktid, allt för att middagen snabbt ska stå på bordet! Variera genom att byta ut fisken mot små bitar kycklingfilé.

Ingredienser 4 person(er)

0,5 tsk salt
1 msk rapsolja
0,5 st purjolök
3 dl jasminris
1 burk kokosmjölk light, (400 g)
100 g pärltomater
500 g fiskfilé, gös eller sej, skinn- och benfri
1 påse santa maria kerala, curryblandning (40 g)
Tillbehör:
1 dl korianderblad, färska

1. Koka riset med saltet enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär under tiden fisken i ca 3 x 3 cm stora bitar. Ansa och skiva purjon. Halvera tomaterna.
3. Fräs purjon ca 1 minut i oljan i en gryta. Tillsätt curryblandningen. Häll på kokosmjölken och rör om. Låt koka upp och koka ca 1 minut.
4. Tillsätt fisk och tomater och sjud 3-5 min. Servera med koriander.

Ca 470 kcal per portion, 12 g fett,
32 g protein, 54 g kolhydrater.
 

Recept från