Den här soppan är också god kall. Mangosalsa och papdums serveras till.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 schalottenlök
2 vitlöksklyfta
5 morötter
2 sötpotatis
2 tsk curry
1 tsk spiskummin mald
1 tsk koriander mald
2 msk rapsolja
2 hönsbuljongtärning
1 l vatten
1 tsk salt

Mangosalsa

1 mango
0,5 koriander kruka
1 röd spansk pepparfrukt
1 tsk sesamolja
0,5 lime pressad saft

Tillbehör

4 papadums Santa Maria

20 min + 25 min koktid

1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och grovhacka morötter och sötpotatis.
2. Fräs löken, vitlöken och kryddorna i oljan, ca 3 min. Tillsätt morötterna, potatisen och de smulade buljongtärningarna. Fräs ca 5 min, rör om då och då.
3. Späd med hälften av vattnet, koka upp och sjud under lock ca 25 min tills morötterna och potatisen är helt mjuka. Finfördela soppan i matberedare eller med mixerstav och späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Ge soppan ett uppkok under omrörning. Smaka av med salt.
4. Salsa: Skala och skär mangon i tärningar. Finhacka koriandern. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten. Blanda i oljan och limesaften.
5. Servera soppan med mangosalsan i sked och papadums.