I annonssamarbete med GOGREEN

Kryddnejlikodoftande basmatiris med rödkål, broccoli och vitlök! Din indiska middag är inte fulländad utan riktigt basmatiris på indiskt vis, passar utmärkt till en Indian Chicken Tikka Masala.

För 4 portioner

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
25 g smör
2 msk rapsolja
5 dl basmatiris
2 tsk gurkmeja
2 tsk salt
9 dl vatten
2-3 st lagerblad
4 st kryddnejlikor
1 st broccolibukett
2 dl rödkål
salt och peppar

20 min

Så här lagar du receptet:

1. Hacka löken och vitlöken. Fräs i smör och olja på medelvärme i ca 5 min utan att löken får färg.

2. Häll i riset och gurkmejan och rör runt ordentligt.

3. Tillsätt vatten, salt, lagerblad och kryddnejlika och låt koka långsamt under lock 20 min tills vattnet försvunnit.

Fler recept med: GoGreen, Indiskt