Igelkottskaka

En mycket lättgjord kaka som blandas ihop direkt i kastrullen.
Den kan med fördel bakas dagen före kalaset.

Igelkottskaka Receptbild - Allt om Mat
Bo Appeltofft

Igelkottskaka

Ingredienser 8 person(er)

1 krm salt
100 g smör
3 dl strösocker
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
100 g mandel, skållad skalad
Tillbehör
, färska bär, lättvispad grädde

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och låt svalna. Tillsätt resten av ingredienserna utom mandeln. Blanda samman. Häll smeten i en smord form (24 cm i diameter) med löstagbar kant.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Den ska vara kladdig inuti.
4. Rosta mandeln i torr stekpanna på medelvärme och dela den på längden i 2 delar.
5. När tårtan svalnat, stick ner mandlarna tätt. Servera gärna med lättvispad grädde och färska bär.

Recept från