Kålrabbi är en fantastisk grönsak med mild kålsmak, som glöms bort alldeles för ofta.

För 4 personer

Ingredienser

2 kålrabbi (ca 500 g)
0,5 citron, rivet skal
1 msk citron pressad
1 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt
0,5 krm svartpeppar nymald
1 bladpersilja kruka
1 babyspenat (80 g) påse

Hyvlad kålrabbi med citron, spenat och bladpersilja

 

1. Skala och skiva kålrabbi tunt, gärna på mandolin. Låt ligga i bunke med iskallt vatten 5-10 min.
2. Blanda kålrabbin med citronskal, citronsaft, olja, salt och peppar. Plocka persiljan grovt från stjälkarna.
3. Blanda kålsalladen med spenat och persilja. Servera till t ex grillad fisk.

Fler recept med: Fisk, Grilla, Grönsaker, Övrigt