Hummus, kikärtsröra, är ett perfekt tillbehör till allt grillat. Den kan stå färdig i kylen ca 6 timmar före servering.

För 6 dl

Ingredienser

Hummus

2 burkar kokta kikärter (à 400 g)
2 msk tahini (sesampasta)
2 vitlöksklyftor
2+2 msk olivolja
1/2 dl vatten
1 1/2 msk pressad citron
1 tsk salt
1/2  tsk  mald spiskummin
2 krm mald koriander
2 krm nymald svartpeppar

Garnering

bladpersilja

10 min

Hummus – gör så här:

  1. Häll av kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Mixa kikärterna med tahini, skalad vitlök, 2 msk olja, vatten, citronsaft, salt, spiskummin, koriander och peppar till en slät smet.
  2. Lägg hummusen i en skål och ringla över 2 msk olja. Garnera med persilja.

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Fler recept med: Sås och marinad