Det finns många olika recept på hummus, men det speciella med detta är att den är smaksatt med färsk ingefära. Det passar lika bra att servera hummusen som dip till olika slags grönsaker, som pålägg eller till pasta eller bulgur. Tahini är en sesampasta som finns i välsorterade livmedelsbutiker.

För 6 person(er)

Ingredienser

410 g kikärter
10 g färsk ingefära bit
1 vitlöksklyfta
1 citron rivet skal och saft
1 msk olivolja
1 msk tahini
2 tsk äppelcidervinäger
2 tsk sesamfrö
0,5 dl naturell lättyoghurt
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

15 min

Hummus – gör så här:

  1. Spola av kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Skala ingefära och vitlök.
  2. Mixa kikärter, ingefära, vitlök, citronsaft och citronskal, olivolja, tahini, äppelcidervinäger och hälften av sesamfröna till en slät röra.
  3. Rör i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  4. Häll upp hummusen i en skål och strö över resterande sesamfrön.