Hummertacos

Recept på hummertacos. Hummerröran blir godast när den görs samma dag.

För 4 personer på buffé:

Ingredienser

1 hummer (ca 550 g)
100 g rödkål
1 kruka koriander
0,5 lime
1 dl majonnäs
0,5 dl gräslök hackad
1 krm tabasco
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald
4 tortillabröd små, mjuka

20 minuter

Hummertacos – gör så här:

  1. Halvera humrarna och ta ut köttet. Spara köttet från klorna till garnering, skär övrigt kött i små bitar.
  2. Finstrimla kålen. Hacka koriandern, spara lite till garnering. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
  3. Blanda hummer, kål, koriander, majonnäs och gräslök. Krydda med tabasco, salt och peppar.
  4. Grilla bröden på båda sidor i en het grillpanna. Fördela röran på bröden och garnera med hummerklo och koriander.
Fler recept med: Buffémat, Halloween, Övrigt, Skaldjur