Hummersoppa med asiatisk touche

Förbered soppan genom att göra grundbuljongen. När soppan värms tillsätts grädde och konjak. Smaka eventuellt av med salt.
Vi har räknat ca 1 1/2 dl per person som förrätt.
Tina soppan i kylen, ca 12 timmar.

1. Skölj och strimla purjolöken. Skölj och tärna fänkål och selleristjälkarna. Skala och tärna morötterna. Skala och hacka vitlöksklyftorna.
2. Hetta upp smöret i en stor gryta och fräs grönsakerna och spanska pepparn ett par minuter. Tillsätt tomatpuré och socker, låt fräsa ytterligare 1 minut.
3. Tillsätt vin, vatten, hummerfond och persiljestjälkar. Låt koka under lock ca 30 min. Sila av grönsakerna och häll buljongen i burkar för kyl- eller frysförvaring. Hit kan förberedas.
4. Inför servering: Koka upp buljongen i en stor gryta. Krossa citrongräsets nedre del och lägg ner det i grytan. Tillsätt grädde under omrörning. Smaka av med konjak och eventuellt salt. Låt sjuda ett par minuter. Blanda majsstärkelse och vatten och häll i under omrörning. Koka upp och ställ åt sidan. Ta upp citrongräset.
5. Servera soppan i glas eller små skålar, servera med
ostknappar.

Recept från