Recept på hummersallad med citronmajonnäs. Fryst hummer blir bäst om den får tina i kylskåp under natten.

För 8 person(er)

Ingredienser

4 humrar kokta
12 morötter späda eller minimorötter
4 msk dill plockad
1 kruka körvel
2 krm svartpeppar nymald

Hummergelé

4 gelatinblad
2 dl hummerbuljong (fond + vatten)

Citronmajonnäs

1 äggula
1 tsk dijonsenap
0,5 citron skal och saft (ca 2 msk)
1,5 dl rapsolja
2 krm salt
1 krm strösocker

Hummersallad med citronmajonnäs – gör så här:

  1.  Börja med gelén. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp buljongen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i buljongen. Häll upp i en form och låt stelna i kylen ca 1 timme. Skär gelén i kuber.
  2. Majonnäs: Vispa äggula, senap, citronsaft och -skal fluffigt. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaka av med salt och socker.
  3. Klyv hummern på längden och plocka ut köttet. Skala och skär morötterna i fjärdedelar på längden. Förväll dem ca 2 min i lättsaltat vatten.
  4. Fördela hummer, morötter,  örter och gelé på tallrikarna vid servering. Klicka på majonnäsen och vrid över svartpeppar. Servera gärna med rostat bröd.
Fler recept med: Fest, Övrigt, Sallader, Skaldjur