Får du dressing över så ställ in den i kylen och njut till fler middagar. Den håller ca 1 vecka i kylskåp.

För 4 personer

Ingredienser

2 kokta humrar (á 350 g)
1/2 tsk srirachasås eller chilisås
1 dl olivolja
2 romansalladshuvuden
1 rödlök
1 bifftomat
2 skivor brioche eller annat ljust luftigt bröd
100 g parmesanost

Dressing

1 sardellfilé
1 vitlöksklyfta
3 äggulor
1/2 dl riven parmesanost
1 msk rödvinsvinäger
1 msk pressad citron
1 1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

30 min

Hummersallad med briochekrutonger

 

1. Klyv hummern, krossa klorna och ta ut köttet. Skär det i mindre bitar. Blanda srirachasåsen med oljan och lägg i hummerbitarna.
2. Dela romansalladen på längden och skölj i kallt vatten.
3. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg i kallt vatten för att den ska få en mildare smak.  Skär tomaten i tärningar.
4. Sätt ugnen på 175°. Skär briocheskivorna i kuber och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem gyllenbruna, ca 5 min mitt i ugnen.
5. Dressing: Finhacka sardellfilén. Skala och riv vitlöksklyftan.
6. Blanda äggulorna med vitlöken, sardellhacket och parmesanosten. Häll i vinäger och citronsaften.
7. Blanda oljorna och tillsätt dem i dressingen i en tunn stråle under konstant vispning. Smaka av med salt och peppar.
8. Fördela salladen på tallrikar. Vänd runt tomattärningarna i lite av dressingen och lägg upp runt om salladen. Fördela rödlöksringar.
9. Toppa tallriken med hummerkött. Hyvla över parmesanost. Strö över krutonger och klicka  ut dressing. Servera genast.

Fler recept med: Övrigt