Den krispiga hummersalladen kan förberedas 1 timme innan gästerna sätter sig till bords. Av Tom Sjöstedt

För 8 person(er)

Ingredienser

4 humrar kokta
1 pkt gem- eller romansallad
100 g paprika grillad, på burk

Avokadoröra:

3 avokador
2 tsk citron pressad
1 tsk honung
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Fänkål:

1 fänkål (ca 350 g)
2 msk dill plockad

Garnering:

0,5 pkt mangoldskott röda
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
salt och svartpeppar

20 min

Hummersallad med avokado och fänkålscrudité – gör så här:

  1. Halvera humrarna. Plocka köttet ur stjärt och klor. Plocka salladen och strimla paprikan.
  2. Dela och gröp ur avokadon. Tillsätt citronsaft, honung, vitlök, salt och peppar. Mosa slätt med gaffel.
  3. Ansa och skiva fänkålen tunt och blanda med dill.
  4. Fördela allt i skålar. Garnera med mangoldskott. Blanda
    olivolja, citronsaft, salt och peppar och häll över.