Hummerröra med apelsin, mango och avokado

Glöm inte att ta tillvara på skalet som används i den läckra soppan.

1. Tärna hummerköttet i 1/2 cm stora tärningar och lägg i en skål. Skala och tärna mangon i 1/2 cm stora tärningar, hacka över bitarna så att de ”binder” samman. Blanda med hummern och tillsätt även finhackad chili.
2. Skala apelsinen med en kniv så att även det vita går bort. Skär ut apelsinfiléerna mellan hinnorna över en skål. Pressa saften ur hinnorna. Spara filéerna till serveringen.
3. Pressa limen och blanda med apelsinsaften. Halvera avokadon, ta ur köttet och skär i ca 1/2 cm stora tärningar. Blanda avokadotärningarna väl med apelsin- och limejuicen. Blanda det med hummerblandningen och smaka av med salt. Förvara kylen täckt med plastfilm. Hit
kan förberedas.
4. Strax innan gästerna kommer blandas röran om och fördelas, utan vätskan, på brödskivorna. Dekorera med apelsinklyftorna och kvistar av färska ärtskott.

Recept från