Hummerdipp med knapriga papadam

Recept på hummerdipp med knapriga papadam. Papadam är ett tunt bröd som ”fluffar upp sig” i ugnen eller mikron. Brödet görs på rismjöl, kikärtsmjöl eller linsmjöl.

För 8 personer:

Ingredienser

1 hummer kokt
1 msk rapsolja
2 dl vatten
200 g färskost naturell
1 dl yoghurt turkisk
0,5 dl dill hackad
2 krm dillfrön stötta
1 krm salt
0,5 krm cayenneppeppar
6 papadam

30 minuter

Hummerdipp med papadam – gör så här:

  1. Skala hummern men spara skalet. Finhacka hummerköttet  och lägg det i kylen.
  2. Fräs hummerskalet i olja i en kastrull ca 5 min. Häll över vattnet och koka utan lock ca 15 min. Sila bort skalen och koka ihop buljongen tills ca 1 tsk återstår. Låt kallna.
  3. Blanda färskosten med yoghurt, dill och dillfrön. Smaksätt med hummerbuljongen och krydda med salt och peppar. Vänd ner hummerköttet.
  4. Papadam: Grädda enligt förpackningens anvisning.
  5. Bryt papadam i bitar och servera till hummerdippen.
Fler recept med: Fest, Nyårsmeny, Skaldjur, Snittar